Egy csomót olvasok... szemetet is

Vannak olyan könyvek, melyekben a legjobb részek a fedő- és a hátlap. Mások örökké veled vannak. Beszélgetek, írok, szerkesztek, nevetek... és olvasok. Sokat. Hogy mit találsz itt? A megszámlálhatatlan sokból néhány mesegondolatot, cselekményleírást, oldalszámot és kalandot.

2011. január 4.

Gyilkos Banda – egy év Agatha Christie-vel

Agatha Christe-ről van szó, olvadok, izgulok és rajongok. Nem lehet elmenni  és nem lehet nem olvasni.

Az írónő 120. évfordulóját megünneplendőn szépen kitesz magáért kis hazánk. Az Európa Kiadó Agatha Chritie összes művét új kiadásban és több esetben fordításban kiadt(j)a, az Népszabadság az Alexandra Kiadóval és az Európa Kiadóval karöltve a Ponyva királyai - Agatha Christie sorozatban az írónő legnépszerűbb alkotásai jelennek meg új köntösben.
A Moly.hu is olvasási akciót indított, Gyilkos Banda – egy év Agatha Christie-vel címmel. Nanáhogy részt veszek rajta, hiszen nincs hét, hónap, hogy ne olvassak el egy-két Agatha Christie krimit újra s újra. Bár azt nem garantálom, hogy az írónő Mary Westmacott álnéven írt műveit most elolvasom, ha eddig nem tettem meg.


Helyszín:
akár bárhol is...
Időpont:
2011. január 1., 09:00 – 2011. december 31., 23:59

Próbáljuk meg a lehetetlent (vagyis a Lehetetlent): egy év alatt eljutni A titokzatos stylesi esettől Az Álmok Házáig, vagyis elolvasni Agatha Christie teljes(?) életművét!

66 bűnügyi regény
14 novelláskötet
6 álnéven írt regény
2 önéletrajz


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...