Egy csomót olvasok... szemetet is

Vannak olyan könyvek, melyekben a legjobb részek a fedő- és a hátlap. Mások örökké veled vannak. Beszélgetek, írok, szerkesztek, nevetek... és olvasok. Sokat. Hogy mit találsz itt? A megszámlálhatatlan sokból néhány mesegondolatot, cselekményleírást, oldalszámot és kalandot.

2010. december 13.

Amikor a publicisztika magáért beszél

Nem tettem még fel ide a Könyvvilágosra soha más blogjában írt véleményt. A Kreatív magazin főszerkesztőjének, Szigeti Petinek a publicisztikája kegyetlen jó, és rengeteg mindenre rávilágít a szórakoztató média a nézőket érintő "aprócska" fricskáira.
Mindezt teszem úgy, hogy mivel a televízióm egy ideje működésképtelenül néma és sötét, nem láttam a műsort, amiről szó van a cikkben.

Szíj Melinda kinőtte a kardigánját

„Végre megjött a szavazók jobbik esze!” – örvendezett saját Facebook-oldalán a Tv2 egyik munkatársa harminc másodperccel a Megasztár tegnap esti döntőjének azon pillanata után, mikor Tilla Kökény Attila nevét mondta ki továbbjutóként a tehetségkutató döntőjébe. Ja, megjött, csak úgy maguktól, persze.

Aki követte a műsort, tudta, hogy nem lehet kérdéses, a zsűri a megmaradt két versenyzőből  a nagyváradi Tolvai Renátát rendeli Kökény döntőbeli ellenfeléül, és ezzel véget vet a harmadik versenyző, Szíj Melinda menetelésének. Aki követte a műsort és figyelte a bulvármédiát is, valószínűleg annak ellenére nem volt meglepve, hogy Sz.M. sokáig a verseny toronymagas esélyese volt, és ha hihetünk a csatorna által folyamatos publikált szavazati arányoknak, még a tegnapi műsor kétharmadánál is látsólag legyőzhetelenül  vezetett.

Hogy mi történt pontosan, természetesen sosem fogjuk megtudni, de nem is ez a lényeges kérdés. Hanem a látszat.

Folytatás a Kreatív Online-on vagy a Szívlapát blogon.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet. Nagyon élvezetes írás, és mennyi igazság van benne.
Üdv, pataya

Névtelen írta...

Én is köszi!
Laci

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...