Egy csomót olvasok... szemetet is

Vannak olyan könyvek, melyekben a legjobb részek a fedő- és a hátlap. Mások örökké veled vannak. Beszélgetek, írok, szerkesztek, nevetek... és olvasok. Sokat. Hogy mit találsz itt? A megszámlálhatatlan sokból néhány mesegondolatot, cselekményleírást, oldalszámot és kalandot.

2011. február 21.

Szendi Gábor: Paeolit táplálkozás (klub)

Sokan gondoljuk azt, hogy a gyereknek kenyeret enni kell, a gyereknek tejet inni kell, hogy egészséges felnőtt váljon belőle... Vajon így van ez?
Paleolit klub Szendi Gáborral - Téma: szemünk fénye, a gyerek

Február 22-én 18:00 órakor (Alexandra Könyvesház, 1075 Budapest Károly krt. 3/c) kezdődő Paleolit klubba, ahol  Szendi Gábor vendége Mezei Elmira lesz, a téma pedig a paleolit táplálkozás és gyerekek.

Szemünk fénye, a gyermek. Mivel gyermekeink jólétét sokszor önmagunk jóléte elé helyezzük, hajlamosak vagyunk józan belátásunk ellenére elhinni azokat a reklámszlogeneket, amelyek előírják számunkra, melyek azok az ételek, amelyekkel biztosítanunk kell gyermekünk megfelelő fejlődését? Amennyiben felelősen gondolkodó szülőknek tartjuk magunkat.
Pedig épp akkor tarthatjuk magunkat annak, ha nem követjük vakon ezeket a tanácsokat, hanem megértjük a régi-új táplálkozási elvek üzenetét. Az élelmiszeripar eladni akar, a média fizetett reklámokat közvetít, a dietetikusok és orvosok többsége pedig követi a felülről diktált, mára csődöt mondott táplálkozási elveket

Fülszöveg: A táplálkozásról szóló könyvek vezérfonala általában két szál szokott lenni. Az egyik, hogy adottnak veszik a nyugati ember mára kialakult étrendjét, a másik, hogy ezen belül próbálnak meg olyan új arányokat javasolni, amelyek az átlag étrendhez képest egészségesebbnek tűnnek. Ez meglehetősen könnyű is, hiszen a ma uralkodó táplálkozási szokások mellett a lakosság 50-60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott.

Szendi Gábor könyve, a Paleolit táplálkozás szakít ezzel a rövidlátó dietetikai szemlélettel és evolúciós vizsgálódásokkal közelíti meg az optimális humán étrendet.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...